Marokko zet een reuzenstap in de elektrische voertuig (EV) industrie met een baanbrekend project. Premier Aziz Akhannouch ondertekende een investeringsovereenkomst van 3 miljard MAD met BTR New Material Group voor een kathodeproductie-eenheid in Tanger.

Dit markeert een historische primeur voor het elektrische batterij-ecosysteem van Marokko. De fabriek, gelegen binnen de Mohammed VI Tanger Tech City, zal bij voltooiing een productiecapaciteit van 50.000 ton per jaar hebben. De bouw is al begonnen en de eerste fase wordt verwacht operationeel te zijn tegen september 2026, met een jaarlijkse productie van 25.000 ton.

BTR, een wereldleider in de fabricage van onderdelen voor EV-batterijen, leidt het project. Hun klantenkring omvat grote spelers zoals BYD, CATL, Volkswagen en Tesla.

Deze investering betekent niet alleen een groeiende rol van Marokko in de auto-industrie, maar versterkt ook de samenwerking tussen Marokko en China.

Minister van Investeringen, Convergentie en Beleidsevaluatie, Mohcine Jazouli, benadrukte dat dit nog maar het begin is. Marokko streeft ernaar een sleutelspeler te worden in de productie van EV-batterijen en een hub te worden voor de sector van de elektrische mobiliteit.

De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door belangrijke figuren, waaronder vertegenwoordigers van BTR, het Ministerie van Economie en Financiën van Marokko, en de Chinese ambassade.

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency