De Atlas Leeuwen van Marokko bevinden zich in de tweede pot samen met Kazachstan, Thailand, Frankrijk, Oekraïne en Paraguay.

Zondag markeert de langverwachte loting voor de FIFA Futsal Wereldbeker, die het lot van de Atlas Leeuwen van Marokko zal onthullen in de aankomende competitie die dit jaar in Oezbekistan zal plaatsvinden. De loting zal vandaag plaatsvinden in Samarkand om 21.00 uur lokale tijd in Oezbekistan. In Marokko begint de show om 17.00 uur. FIFA+ zal de show live en gratis uitzenden. Fans kunnen de loting overal ter wereld bekijken. Naast FIFA+ zal de Marokkaanse sportzender Arriyadia de loting vandaag ook om 17.00 uur lokale tijd uitzenden. De lotingspots zullen vier potten bevatten waarbij elke pot zes landen bevat. De eerste pot bestaat uit het gastland Oezbekistan evenals Brazilië, Portugal, Spanje, Iran en Argentinië. De tweede pot omvat Marokko, Kazachstan, Thailand, Frankrijk, Oekraïne en Paraguay. De derde pot bestaat uit Kroatië, Nieuw-Zeeland, Venezuela, Afghanistan, Costa Rica en Tadzjikistan terwijl de vierde pot Nederland, Guatemala, Panama, Libië en Cuba bevat.

“De zes groepen zullen bestaan uit één team uit elk van de vier potten,” kondigde FIFA aan, waarbij werd herinnerd dat Brazilië de FIFA Futsal Wereldranglijst aanvoert gevolgd door Portugal, Spanje, Iran, Argentinië en Marokko. De ranglijst is de eerste in zijn soort die eerder deze maand is ontstaan als de eerste publicatie van dergelijke ranglijsten voor de futsalsport.

Marokko behoort tot de top zes teams vanwege zijn indrukwekkende prestaties op het futsalveld, waaronder de AFCON waar de Atlas Leeuwen de Futsal-trofee veroverden na Angola in april met 5-1 te verslaan in de finale. De futsalreis van Marokko was ook gevuld met andere successen, waaronder de overwinning van de Atlas Leeuwen in de finale van de Arabische Futsal Cup in juni vorig jaar. In een recent interview met FIFA zei Hicham Dguig, de coach van de Atlas Leeuwen, dat de sleutel tot het succes van het team “hard werken en volharding” is. Dguig voegde eraan toe dat zijn rol als spelverdeler een “voortdurend evoluerende benadering van het spel mogelijk maakt omdat je de schakel bent tussen het veld en de coach.” Hij zei dat deze benadering “je dwingt om een meer ontwikkelde liefde voor de discipline te hebben.”

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency