De Marokkaanse internationale voetballer is naar voren gekomen als een sterke kandidaat om mee te dingen naar de Afrikaanse Ballon d’Or.

De ster van Real Madrid, die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het succes van zijn club bij het veiligstellen van de Champions League-titel, heeft een “serieuze kans” om de Afrikaanse Ballon d’Or te winnen, betoogde Marca.

“In feite zou Brahim de eerste speler van Real Madrid kunnen zijn die deze prijs in de wacht sleept, die in 1970 werd gecreëerd door France Football maar nu officieel toebehoort aan de Confédération Africaine de Football (sinds 1992),” schreef Marca.

Het Spaanse nieuwsmedium benadrukte Diaz’ toewijding aan Los Blancos en aan Marokko’s Atlas Leeuwen, waarmee hij zijn officiële debuut als nationale teamspeler zal maken.

Diaz speelde onlangs in twee vriendschappelijke wedstrijden van Marokko, maar zal zijn eerste officiële optreden in een competitieve wedstrijd maken op vrijdag tegen Zambia als onderdeel van de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2026.

Marca benadrukte ook hoe Diaz ernaar streeft om het imago van Marokko, in het bijzonder, en dat van het hele continent te bevorderen.

“Hij heeft altijd gezegd dat hij zich zeer geliefd voelt en het zou een droom zijn om deze Ballon d’Or en andere trofeeën te winnen” met de Atlas Leeuwen, voegde Marca eraan toe.

Diaz verscheen dit seizoen in 45 wedstrijden voor Real Madrid en scoorde 12 doelpunten.

In maart uitte Diaz in een interview zijn tevredenheid met de keuze om Marokko te vertegenwoordigen.

“Ik voel me 100% Spaans en ik voel me 100% Marokkaans. Ik ben opgegroeid in Spanje. Als ik een doelpunt moet scoren voor Spanje, zou ik daar natuurlijk blij mee zijn, maar ik zou ook liever voor een ander nationaal team scoren,” zei Diaz, die zichzelf beschreef als een speler met Marokkaanse roots maar opgevoed en gevormd in Spanje.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency