Een recente enquête uitgevoerd door Sunergia voor l’Economiste heeft aangetoond dat er onder Marokkanen aanzienlijke tegenstand is tegen de legalisering van samenwonen tussen ongehuwde stellen.

De enquête onthulde dat maar liefst 91% van de bevolking tegen de wettelijke erkenning van dergelijk samenwonen is, wat de sterke gehechtheid aan traditionele waarden en bestaande wettelijke kaders weerspiegelt.

De bevindingen toonden aan dat slechts een klein deel van de Marokkanen het idee steunt, met slechts 6% die voor is en 3% die neutraal blijft.

Uit de enquête bleek dat mannen iets meer steun voor deze sociale verandering tonen, met 8% die voor legalisering is in vergelijking met 4% van de vrouwen.

Senioren van 65 jaar en ouder vormen de meest ondersteunende leeftijdsgroep, met 15% die voor legalisering is, gevolgd door jongvolwassenen van 25-34 jaar met 9%.

Ondertussen is de jongste leeftijdsgroep in de enquête, individuen tussen 18 en 24 jaar, het meest tegen het idee, met een afkeuringspercentage van 96%.

Sociaal-economische status beïnvloedt ook de meningen over samenwonen, zo bleek uit de enquête. Personen met een hoger inkomen, met name degenen in sociaal-professionele categorieën A en B, toonden een iets hogere goedkeuringsgraad van 11%.

Samenwonen wordt in Marokko sterk afgekeurd, omdat het in strijd is met de maatschappelijke normen en islamitische principes van het land.

De wetten van het land verbieden seks buiten het huwelijk, en samenwonen tussen ongehuwde stellen wordt als illegaal beschouwd. Als men betrapt wordt, kunnen individuen onderworpen worden aan wettelijke straffen, waaronder boetes en gevangenisstraf.

Ondanks deze wettelijke en culturele verboden, komt samenwonen toch voor, vooral in grotere steden waar de sociale opvattingen doorgaans progressiever en soepeler zijn.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency