De Marokkaanse voetballer Achraf Hakimi heeft zich ontpopt als de meest waardevolle speler in de Arabische wereld met een marktwaarde van €65 miljoen, volgens de website Transfermarkt.

Deze ranglijst ziet hem Egyptische aanvaller Mohamed Salah voorbijstreven, wiens marktwaarde is gedaald tot €55 miljoen, waardoor hij op de tweede plaats staat.

Op de derde plaats staat de Marokkaanse verdediger Nayef Aguerd, momenteel spelend voor West Ham United, met een marktwaarde van €35 miljoen. Niet ver daarachter, op de zesde plaats, staat nog een Marokkaans talent, Brahim Diaz van Real Madrid, die ook een marktwaarde van €35 miljoen heeft.

Hakimi en Aguerd waren cruciaal in de historische prestatie van Marokko op het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar, waar ze een belangrijke rol speelden bij het helpen van hun nationale team om voor het eerst de halve finales te bereiken.

Deze opmerkelijke prestatie toonde de talenten van de Atlas Leeuwen en benadrukte ook de groeiende prominentie van het Marokkaanse voetbal op het wereldtoneel.

Het Marokkaanse nationale team is begonnen aan hun campagne in de Afrikaanse kwalificaties voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026, waarbij de prestaties van deze spelers onder intensieve controle staan en de verwachtingen hoog zijn.

Fans en analisten zijn optimistisch dat de mix van ervaren sterren en opkomende talenten, zoals Diaz, opnieuw een sterke prestatie op het wereldtoneel kunnen neerzetten.

Het Marokkaanse nationale team is al met een goede start begonnen aan hun queeste voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026, nadat ze gisteravond Zambia met 2-1 versloegen in hun tweede Afrikaanse kwalificatiewedstrijd.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency