Marokko is gerangschikt onder de top vijf internationale bestemmingen waar Spaanse reizigers zich het meest veilig voelen, volgens het rapport “Key Trends in Travel Insurance for Summer 2024” van Intermundial.

Naast Marokko zijn Spaanse reizigers proactief in het afsluiten van reisverzekeringen voor hun reizen naar Japan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Uit het onderzoek van Intermundial blijkt dat, hoewel steeds meer mensen elk jaar eerder een verzekering afsluiten, velen toch nog wachten tot vlak voor hun reis.

In het rapport wordt vermeld dat 50% van de mensen hun verzekering in dezelfde maand als hun vertrek afsluit, en 24% doet dit de maand ervoor.

Het onderzoek onthulde dat mensen 30 dagen voor hun reis een verzekering afsluiten, maar dit varieert afhankelijk van de bestemming. In Marokko is de planning veel korter, waarbij de verzekering vaak slechts 13 dagen voor vertrek wordt gekocht.

Daarentegen worden in Japan boekingen 53 dagen van tevoren gemaakt, wat wijst op een langere planningstijd.

Dezelfde bron meldde dat het afsluiten van reisverzekeringen voor hun vluchten naar deze vijf bestemmingen verder het vertrouwen van Spaanse toeristen in deze reiskeuzes, inclusief Marokko, benadrukt.

Er werd opgemerkt dat de gemiddelde kosten van deze vluchtverzekering voor Spaanse reizigers rond de 110 euro liggen.

Het koninkrijk bleek ook een populaire bestemming te zijn voor Russische toeristen, en werd gerangschikt als het beste Afrikaanse land tijdens de vakantie van afgelopen mei, volgens een nieuwe studie door MegaFon en gerapporteerd door het Russische persbureau Interfax.

De studie toonde aan dat de toestroom van Russische toeristen naar Marokko in de afgelopen maand met maar liefst 60% per jaar is toegenomen.

Hespress English

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency