Terwijl Afrika zich voorbereidt op de tweede editie van zijn toonaangevende technologie- en startupevenement, geloven experts dat het tijd is voor het continent om zijn eigen digitale toekomst vorm te geven en de volgende Silicon Valley te worden.

Terwijl de wereld steeds sneller op een digitale toekomst afstevent, staat Afrika op het punt een grote sprong voorwaarts te maken in zijn technologische reis.

De tweede editie van GITEX Africa, het toonaangevende technologie- en startupevenement van het continent, staat gepland om dit jaar van 29 tot 31 mei plaats te vinden in Marrakesh, Marokko.

Dit belangrijke evenement belooft de slimste geesten en innovators van over de hele wereld samen te brengen om een koers uit te stippelen voor de digitale transformatie van Afrika.

Babajide Sanwo-Olu, de gouverneur van de staat Lagos, Nigeria, benadrukte op de GITEX-website de noodzaak van collectieve samenwerking tussen overheden, de private sector, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld om de transformatie van Afrika in de volgende Silicon Valley te versnellen.

Sanwo-Olu benadrukte het immense potentieel van het continent, met een voorspeld consumentenuitgaven van $2,1 biljoen tegen 2025 en een verwachte grootste beroepsbevolking ter wereld tegen 2035.

Hij zei ook dat technologie een cruciale rol speelt bij het ontsluiten van dit potentieel, daarbij wijzend op het succes van de staat Lagos in het bevorderen van een gunstig klimaat voor startups en technologiebedrijven.

De bloeiende fintech-sector van Afrika wordt geschat om tegen 2030 een omzet van $65 miljard te bereiken, met een groeipercentage dat 13 keer sneller is dan het wereldwijde gemiddelde over de komende zeven jaar. Dit biedt het continent een unieke kans om verouderde technologische ontwikkelingsstadia over te slaan en geavanceerdere oplossingen te adopteren.

In dit kader zal de Fintech Summit op GITEX Africa experts samenbrengen om de nieuwste innovaties in financiële technologie te debatteren en te onderzoeken.

Op het platform van het evenement prees Aalya Ghouli, Chief Executive bij BNP Paribas, GITEX Africa als een unieke gelegenheid om Afrikaanse gemeenschappen samen te brengen rond het gemeenschappelijke doel van het versnellen van digitalisering en het positioneren van het continent als een belangrijke wereldspeler in technologische innovatie.

Khalid Elgibaly, president van de divisie Midden-Oosten en Noord-Afrika bij Mastercard, werd ook geciteerd op de GITEX-website en benadrukte de rol van het evenement in het bevorderen van samenwerking en kennisdeling onder belanghebbenden. Hij voegde eraan toe dat deze samenwerking nieuwe kansen kan ontsluiten en digitale transformatie kan stimuleren om de unieke uitdagingen van het continent aan te pakken.

GITEX Africa 2024 belooft een cruciaal moment te worden in de digitale reis van het continent, met meer dan 900 technologiebedrijven, overheidsinstanties, startups en deelnemers uit meer dan 100 landen. Als de grootste technologie- en startupshow in Afrika staat het evenement op het punt om de transformatie van het continent in een wereldwijd centrum voor technologie en innovatie te stimuleren.

Van Nairobi’s Silicon Savannah tot Kaapstad’s Silicon Cape, en van Rwanda’s groeiende technologiesector tot Marokko’s digitale ontwikkelingsstappen, Afrika is in opkomst, met technologie als de wind onder zijn vleugels.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency