Terwijl het Chinese e-commerceplatform zich richt op gegevensbeveiliging, branche-certificeringen en naleving, streeft het ernaar het vertrouwen van Marokkaanse consumenten te verdienen en tegelijkertijd de online markt te domineren met zijn lage prijzen en virale populariteit.

In het heetst van het debat dat werd veroorzaakt door zijn stormachtige opkomst en ultralage prijzen heeft het Chinese e-commerceplatform Temu een exclusieve gedetailleerde verklaring verstrekt aan Morocco World News (MWN) waarin het recente controverses en zorgen rond zijn activiteiten op de Marokkaanse markt worden aangepakt sinds de lancering eerder dit jaar. In de verklaring benadrukte Temu zijn toewijding om de privacy van gebruikers te beschermen als een kernprincipe. “We zijn open over hoe we gegevens gebruiken om ons platform te laten draaien en de ervaring van de gebruiker te verbeteren,” voegde de woordvoerder toe.

Het bedrijf verklaarde dat het de minimale informatie verzamelt die nodig is om bestellingen te beheren, diensten te leveren, met gebruikers te communiceren en de winkelervaring te personaliseren. Temu benadrukte dat zijn gegevenspraktijken in lijn zijn met branchenormen en merkte op dat het eigenlijk minder gebruikersinformatie verzamelt in vergelijking met concurrenten zoals Amazon. Ze benadrukten ook dat hun benadering van gegevensverwijdering en -retentie in overeenstemming is met wettelijke vereisten en standaard brancheprocedures weerspiegelt, waarbij vergelijkbare beleidslijnen van Amazon en Etsy werden genoemd. Daarnaast verduidelijkte Temu dat het geen systeemtoestemmingen aanvraagt ​​om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals foto’s, contacten of locatie behalve in het Midden-Oosten waar een precieze locatie nodig is voor verzending vanwege het ontbreken van een uitgebreid adressysteem. Het bedrijf verzekerde ook dat het geen klantgegevens verkoopt of betalingsgegevens deelt met handelaren of logistieke partners.

Om hun toewijding aan gegevensbeveiliging verder te demonstreren onthulde Temu aan MWN dat het de certificering voor mobiele applicatiebeveiligingsbeoordeling (MASA) heeft ontvangen na een evaluatie door DEKRA ’s werelds grootste onafhankelijke experttestorganisatie. Het certificeringsproces omvatte een gedetailleerd onderzoek van de gegevensverwerking van hun app, versleutelingspraktijken, authenticatiemechanismen en naleving van standaard brancheprotecties voor privacy.

Temu voerde ook tweefactorauthenticatie (2FA) in en lanceerde een bugbountyprogramma op HackerOne om de platformveiligheid te verbeteren. Bovendien heeft het bedrijf zich recentelijk aangesloten bij de Anti-Phishing Working Group (APWG), een vereniging van meer dan 2.300 bedrijven die strijden tegen fraudeurs en cybercriminaliteit. Als reactie op de zorgen die zijn geuit door consumentenorganisaties zoals de Europese Consumentenorganisatie (BEUC) over de praktijken van Temu herhaalde het bedrijf zijn toewijding aan volledige naleving van wetten en regelgeving in de markten waar het actief is. Temu benadrukte aan MWN recente acties die het heeft ondernomen, waaronder het invoeren van een stakingsverklaring in Duitsland en het ondertekenen van een productveiligheidsovereenkomst in Zuid-Korea om zijn toewijding aan naleving en consumentveiligheid aan te tonen.

Hoewel sommige lokale groothandels die in het oorspronkelijke artikel werden genoemd geloofden dat Temu de e-commerce in Marokko als geheel kon stimuleren door meer consumenten vertrouwd te maken met online winkelen, maakten anderen zich zorgen dat de extreem lage prijzen van de app een ernstige impact zouden kunnen hebben op traditionele retailers. De verklaring van Temu ging niet direct in op deze zorgen over de mogelijke verstoring van de detailhandelssector.

Over het onderwerp van app-toestemmingen verduidelijkte Temu dat het zich inzet voor transparantie en minimaal gebruik van toestemmingen. Het bedrijf legde uit dat bij het gebruik van foto’s voor functies zoals beoordelingen, het niet rechtstreeks toegang krijgt tot de camera, maar in plaats daarvan taken delegeert naar de ingebouwde camera- en galerij-apps van de telefoon om de privacy van de gebruiker te waarborgen. Wat betreft productkwaliteit en klantenservice, gebieden van zorg voor Marokkaanse shoppers die het platform uitproberen, moedigde Temu gebruikers aan om de details van items en de beoordelingen van verkopers zorgvuldig te bekijken voordat ze een aankoop doen. Het bedrijf biedt ook een programma voor aankoopbescherming dat in bepaalde gevallen restituties biedt en heeft een klantenserviceteam om bestellingsproblemen en vragen af te handelen.

Terwijl de snelle groei van Temu in Marokko voortduurt, zegt het bedrijf zich te blijven inzetten om samen te werken met belanghebbenden om de veiligheid van consumenten te prioriteren en eventuele tekortkomingen in de service te verhelpen. “We hebben het belang van consumenten voor ogen en streven ernaar om een veilige en betrouwbare service te bieden die door consumenten wordt gewaardeerd en aanzienlijke waarde toevoegt,” aldus de woordvoerder tegen MWN. Hoe de opkomst van het platform uiteindelijk de e-commerce-landschap van Marokko zal beïnvloeden moet nog blijken, maar Temu lijkt een belangrijke speler te blijven terwijl het werkt aan het aanpakken van de zorgen rondom zijn snelle opkomst.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency