De OCP Group een wereldleider in plantenvoeding en fosfaatgebaseerde meststoffen en Fortescue Energy onderdeel van het wereldwijde groene energie- metalen- en technologiebedrijf Fortescue Ltd (Fortescue) hebben een baanbrekende joint venture (JV) in Marokko aangekondigd. Deze gelijkwaardige samenwerking is gericht op het leveren van groene waterstof ammoniak en meststoffen aan Marokko Europa en internationale markten. Het omvat de mogelijke ontwikkeling van productiefaciliteiten en een R&D-centrum om de snelgroeiende hernieuwbare energie-industrie in Marokko te bevorderen. Fortescue en OCP Group leiders in respectievelijk ijzererts en fosfaat zijn verenigd in hun doel om hun emissiereductiedoelstellingen te bereiken. Ze delen een gemeenschappelijke visie op de cruciale rol van groene waterstof en ammoniak bij het smeden van een duurzame toekomst wereldwijd.

De partners hebben voorgestelde plannen opgesteld voor vier hoeksteenprojecten in Marokko:

  • Grootschalige geïntegreerde productiecapaciteit voor groene ammoniak en groene meststoffen inclusief hernieuwbare energie energieopwekking elektrolyse ammonificatie en meststoffenproductie.
  • Productie van groene technologie en apparatuur.
  • Een R&D- en Technologiecentrum gelegen naast de Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UM6P) nabij Marrakech om de JV het ecosysteem en andere spelers te ondersteunen met onderzoek naar hernieuwbare energie groene waterstof en mineralenverwerking.
  • Samenwerking van bedrijfsventurekapitaalfondsen om investeringen in belangrijke technologische vooruitgangen te stimuleren. Het doel van de partners is om groene waterstof en ammoniak te leveren voor gebruik als bronnen van groene energie en bij de vervaardiging van koolstofneutrale en op maat gemaakte meststoffen die toegankelijk en betaalbaar zijn voor boeren over de hele wereld. “Ons strategisch partnerschap met Fortescue is een getuigenis van onze gezamenlijke inzet voor decarbonisatie het stimuleren van de ontwikkeling van geavanceerde faciliteiten en het leveren van concurrerende hernieuwbare energie producten en technologie.”

“Dit is een belangrijke stap naar het vervullen van onze visie om tegelijkertijd wereldwijde voedselzekerheid te waarborgen en klimaatverandering te bestrijden.” Dr. Andrew Forrest AO uitvoerend voorzitter en oprichter van Fortescue zei: “Samen zullen Fortescue en OCP een wereldleidend en wereldwijd concurrerend platform opbouwen om Marokko te begeleiden in zijn reis naar een krachtpatser op het gebied van groene energieproductie fabricage en industrie. Samen zullen we een belangrijke initiator en groene corridor naar Europa en van en naar het Atlantische bekken zijn. Marokko zal een belangrijke speler zijn in de wereldwijde energietransitie gezien het de thuisbasis is van enkele van de meest veelbelovende wind- en zonnebronnen ter wereld twee grote kustlijnen en de nabijheid van Europa en de Amerika’s. We zijn er trots op samen te werken met OCP een wereldwijde industriële leider met een gedeelde ambitieuze inzet om te investeren in hernieuwbare energie producten en technologie om de wereldwijde uitstoot te verminderen” zei Mostafa Terrab voorzitter en CEO van OCP Group.

CEO van Fortescue Energy Mark Hutchinson zei: “OCP en Fortescue zijn volledig afgestemd op hun ambities. We zijn van plan om in Marokko een van ’s werelds toonaangevende geïntegreerde hernieuwbare energie- productie- en technologiebedrijven te creëren dat niet alleen een grote en groeiende binnenlandse markt voor groene producten bedient maar ook de mogelijkheid heeft om andere landen en continenten te bevoorraden. “Dit is een zeer belangrijk moment voor Fortescue OCP Group en Marokko aangezien we helpen de manier waarop we onze planeet van energie voorzien te revolutioneren en de toekomstige energiezekerheid van de wereld diversifiëren terwijl we duizenden banen en industrieën in Marokko creëren.
” Deze voorgestelde projecten zullen ook gebruik maken van de expertise van INNOVX een multisectoraal platform dat zich toelegt op het opbouwen van innovatieve en duurzame bedrijven en bijdraagt aan het creëren van opkomende ecosystemen met een sterke lokale impact. De overeenkomst van vandaag onderstreept de gedeelde visie van OCP Group en Fortescue om van Marokko een krachtpatser te maken op het gebied van groene energieproductie productie en industrie met aanzienlijke voordelen op lange termijn voor Marokko. De joint venture is onder voorbehoud van gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden waaronder goedkeuringen van de regelgevende instanties.

HESPRESS EN

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency