Het Marokkaanse nationale team is weer in actie, waarbij coach Walid Regragui zijn selectie heeft bekendgemaakt voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden van 2026 tegen Zambia en de Republiek Congo. Dit komt slechts enkele maanden na de vriendschappelijke wedstrijden in maart en na kritiek van fans op de prestaties van het team.

Regragui heeft gekozen voor een kern van spelers die hij sinds de Afrika Cup van 2023 heeft opgebouwd, terwijl hij Brahim Diaz en Eliesse Ben Seghir, die bij de vorige samenkomst aanwezig waren, integreert.

Een opvallende terugkeer is Romain Saiss, die de vriendschappelijke wedstrijden miste. Regragui benadrukte zijn vertrouwen in Saiss’ leiderschap en ervaring en noemde zijn terugkeer “natuurlijk” en verdiend. Een verrassende toevoeging is Oussama Targhalline, een veelbelovende 22-jarige middenvelder van Le Havre in Ligue 1. Regragui sprak lovend over Targhalline, noemde hem “een van de beste spelers van zijn generatie” en uitte de hoop op zijn verdere ontwikkeling.

Regragui besprak de fitheid van Nayef Aguerd en Azzedine Ounahi, die werken aan hun herstel, en verzekerde de fans dat beide spelers klaar zullen zijn voor de kwalificatiewedstrijden. De coach benadrukte ook de toewijding van de spelers en verklaarde dat ze bereid zijn zich bij het team aan te sluiten ondanks de kortere voorbereidingstijd vanwege clubverplichtingen. Hij benadrukte hun motivatie om de teleurstelling van de Afrika Cup 2023 weg te poetsen en zich te richten op WK-kwalificatie, een “prioriteit” voor het team.

Marokko zal op 7 juni om 20:00 uur Zambia treffen in het Grand Stade d’Agadir, gevolgd door een wedstrijd tegen Congo Brazzaville op 11 juni om 17:00 uur in het Martyrs Stadium in Kinshasa.

Hespress English – Moroccan News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency