De maatregel, die van kracht zal zijn vanaf 1 juni, zal het aantal landen dat in aanmerking komt voor visumvrije toegang verhogen van 57 naar 93.

Het kabinet van Thailand heeft nieuwe visumacties goedgekeurd gericht op het aantrekken van meer toeristen, inclusief bezoekers uit Marokko. Als onderdeel van het initiatief hebben Marokkaanse toeristen niet langer een visum nodig om Thailand binnen te komen en kunnen ze maximaal 60 dagen verblijven.

De maatregel, die vanaf 1 juni 2024 van kracht is, maakt deel uit van bredere inspanningen om de aantrekkingskracht van Thailand op internationale bezoekers te vergroten, volgens de Bangkok Post.

De ministerie van Buitenlandse Zaken van het land heeft deze maatregelen voorgesteld om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken, aldus regeringswoordvoerder Chai Wacharonke.

Met de recente wijzigingen is het aantal landen dat in aanmerking komt voor visumvrije toegang gestegen van 57 naar 93, met opmerkelijke toevoegingen zoals Cambodja, China, India, Jamaica, Kazachstan, Laos, Mexico en Oezbekistan.

Daarnaast heeft het kabinet visa bij aankomst goedgekeurd voor 31 landen, een stijging ten opzichte van 19 eerder. Deze uitbreiding wordt verwacht het binnenkomstproces te vereenvoudigen voor toeristen uit deze landen.

Er is ook een nieuw vijfjarig visum geïntroduceerd dat gericht is op digitale nomaden, externe werkers, freelancers en degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van Muay Thai en de Thaise keuken. Dit “Destination Thailand Visa” staat verblijven toe van maximaal 180 dagen, verlengbaar met nog eens 180 dagen. Eerder waren dergelijke bezoekers beperkt tot twee verblijven van elk 30 dagen.

Buitenlandse studenten in het hoger onderwijs kunnen nu een jaar na hun afstuderen blijven, in plaats van verplicht te worden het land onmiddellijk te verlaten na het afronden van hun cursussen.

Voor langverblijvers van 50 jaar of ouder is de verplichte ziektekostenverzekering verlaagd van 3 miljoen baht naar 440.000 baht. Deze aanpassing gaat in van September tot December.

Het kabinet heeft ook de uitbreiding van e-visumaanvraagdiensten bij Thaise consulaten en ambassades goedgekeurd, die zal toenemen van 47 naar 94 locaties, beginnend in September.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency