De primaire doelstellingen zijn het overbruggen van de digitale kloof voor handelaren, het diversifiëren van hun inkomstenstromen, en het vergemakkelijken van een naadloze integratie in het digitale landschap.

Het Marokkaanse Ministerie van Industrie en Handel (MIT) heeft de krachten gebundeld met de toonaangevende financiële groep BCP en haar betalingsinstelling, Maroc Traitement de Transactions (M2T), om de Marokkaanse handel naar het digitale tijdperk te stuwen.

Dit driepartijenakkoord, vandaag aangekondigd, heeft tot doel handelaren te versterken door middel van financiële inclusie en geavanceerde technologische oplossingen.

De formalisering van deze driepartijenalliantie vond plaats te midden van de levendige ambiance van een evenement georganiseerd door de Moroccan Retail Tech Builders (MRTB), getiteld “100 Retail Tech Startups: A New Era for Moroccan Commerce”.

Onder leiding van Taoufiq Moucharaf, Secretaris-Generaal van MIT; Jalil Sebti, CEO van de Commerciële Bank van de BCP Groep; en Omar El Mghari Idrissi, CEO van M2T, symboliseerde de ondertekeningsceremonie een toewijding om transformerende veranderingen binnen de Marokkaanse commerciële sfeer te catalyseren.

In de kern heeft de samenwerking tot doel een reeks strategische initiatieven uit te voeren die bedoeld zijn om MRTB-startups te versterken, financiële inclusie onder handelaren te bevorderen, inkomstenstromen te diversifiëren, naadloze integratie in de digitale economie te vergemakkelijken, en de algehele concurrentiekracht te versterken.

Door gebruik te maken van het innovatieve vermogen van M2T en in samenwerking met Marokkaanse startups, belooft de samenwerking geavanceerde oplossingen in te zetten en geavanceerde technologieën te benutten om de digitale transformatie van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) binnen de sector te versnellen.

Belangrijk is dat de veelzijdige aanpak zowel bank- als niet-bankoplossingen van de BCP Groep zal benutten, waardoor het potentieel voor algehele ondersteuning wordt versterkt.

Opmerkelijk is dat M2T al een traject van ondersteuning heeft ingezet voor verschillende startups binnen de handelssector, met operationele projecten die gaande zijn en andere die gereed staan voor een imminent markttoetreding.

De integratie van geavanceerde technologische oplossingen, gericht op het tegengaan van heersende uitdagingen binnen de sector, markeert een cruciale mijlpaal in de moderniseringsroute van de Marokkaanse handel.

Door dit gezamenlijke streven voorzien belanghebbenden een landschap dat wordt gekenmerkt door verhoogde efficiëntie, verbeterde toegankelijkheid en robuuste veerkracht in het licht van voortdurend evoluerende marktdynamieken.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency