De Marokkaanse voetbalster Adel Taarabt heeft deze week voor opschudding gezorgd met zijn uitgesproken kritiek op de tactiek van bondscoach Walid Regragui.

In een interview met Hespress riep Taarabt op tot een agressievere aanpak en beschuldigde hij Regragui ervan te passief te zijn op het veld.

Taarabt zei dat de tactiek van Regragui niet geschikt is voor het Marokkaanse team en dat ze een aanvallendere speelstijl zouden moeten hanteren.

“We moeten degenen zijn die het spel dicteren, niet achteroverleunen en wachten tot onze tegenstanders de eerste zet doen,” zei Taarabt.

Hij voegde eraan toe dat de conservatieve tactiek van Regragui vooral ongeschikt was voor zwakkere Afrikaanse teams, die Marokko zou moeten domineren in plaats van voorzichtig tegen te spelen.

“We moeten een directe en aanvallende speelstijl hanteren, vooral tegen zwakkere Afrikaanse teams. We kunnen niet toestaan dat zwakkere teams het tempo van het spel bepalen,” zei Taarabt.

Taarabt erkende echter dat het acceptabel is om een meer defensieve benadering te gebruiken tegen sterkere teams.

Ondanks zijn kritiek op de coach prees Taarabt enkele van zijn teamgenoten. Hij loofde de prestaties van enkele huidige Marokkaanse nationale teamspelers, waaronder Ibrahim Diaz, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd. Hij sprak ook zijn bewondering uit voor de jonge speler Ilyas Ben Seghir.

“Rahimi is ook een geweldige speler. Ik zeg dit niet omdat hij mijn vriend is, maar omdat hij het respect verdient dat hij verdient. Ik kan mijn bewondering voor het niveau van Ilyas Ben Seghir, die groot potentieel heeft, niet verbergen. Wat Ayoub El Kaabi betreft, hij verdient meer speeltijd en betere kansen dan hij krijgt in het nationale team,” voegde Taarabt eraan toe.

Het interview wierp ook licht op Taarabt’s eigen internationale carrière. De voetballer onthulde zijn eerdere weigering om onder de voormalige coach Badou Zaki te spelen, vanwege een gebrek aan persoonlijke band.

Nu zijn speelcarrière ten einde loopt, sprak Taarabt over zijn toekomstplannen. Hoewel hij onzeker is over zijn volgende stap, hintte hij op interesse in coaching terwijl hij het belang erkende van tijd doorbrengen met zijn familie.

HESPRESS ENGLISH

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency