Triomfen in grote competities en speciale vieringen voor de kampioenen overal
De spelers van het nationale voetbalelftal hebben op alle fronten succes geboekt, nadat ze schitterden bij hun clubs en continentale en internationale competities wonnen, met als laatste de bekroning van Ibrahim Diaz met de UEFA Champions League-titel bij zijn club Real Madrid.

“Atlas Leeuwen Marokko” lieten van zich horen in verschillende competities, waar Diaz vooraf werd gegaan door Sofiane Rahimi, die de AFC Asian Cup won met zijn club Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten, en Reda Slim won de CAF Champions League met zijn club Al Ahly uit Egypte, terwijl Osama El Idrissi de CONCACAF Champions League won. Ayoup El Kaabi en Youssef El Arabi wonnen de UEFA Europa Conference League.

Wat betreft de Europese competities, won Diaz de Spaanse competitie met zijn club Real Madrid, evenals de Copa del Rey, en Achraf Hakimi won de Franse competitie en de Franse Super Cup met Paris Saint-Germain. Amin Adli won de Duitse competitie en beker, en Ismael El Sahibari won de Nederlandse competitie en beker met PSV Eindhoven, terwijl Ayoup El Kaabi en Youssef El Arabi de Griekse competitie wonnen met Olympiacos. Sofiane Amrabat won de FA Cup met zijn club Manchester United, en Hakim Ziyech won de Turkse competitie en de Turkse Super Cup met Galatasaray.

Aan de andere kant won Yassine Bounou, de doelman van het nationale team, de Saudi Pro League “MBS Professional League” met zijn nieuwe club Al Hilal, en behaalde hij ook de titels van de Saudi King’s Cup en de Super Cup.

Diaz is de vijfde Marokkaanse speler die de UEFA Champions League wint, na Tarik Oulida met Ajax Amsterdam in 1995, Munir El Haddadi met FC Barcelona in 2015, Achraf Hakimi met Real Madrid in 2018, en Hakim Ziyech met Chelsea in 2021.

Dit is de eerste keer dat een groot aantal Marokkaanse spelers van het nationale team successen boeken met hun clubs.

Er wordt verwacht dat er een groot feest zal worden gehouden voor de bekroonde Marokkaanse spelers in het Mohammed VI Football Complex in Maâmoura, waar ze zich zullen voorbereiden op de wedstrijd tegen Zambia, die volgende vrijdag zal plaatsvinden op het Adrar-stadion in Agadir, als onderdeel van de derde ronde van de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2026.

Fouzi Lekjaa, de president van de Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond, en Walid Regragui, de coach van het nationale team, hebben beiden lof geuit voor de prestaties van de spelers met hun clubs, en benadrukken dat dit een bron van trots is en een bewijs van de kracht van Marokkaanse spelers.