Meer dan 80% van de afgestudeerden van de masterprogramma’s van de Rabat Business School (RBS) hebben met succes de arbeidsmarkt betreden, volgens de resultaten van de employability survey 2024 van RBS. De enquête, uitgevoerd onder 240 masterafgestudeerden, behaalde een responspercentage van 73% en toonde een opmerkelijk niveau van professionele integratie voor de afgestudeerden. Sommige programma’s, zoals de Master in Human Capital & Talent Management, behalen zelfs een slagingspercentage van 100%.

In de verklaring zegt RBS dat de prestaties “de relevantie en effectiviteit van de aangeboden masterprogramma’s illustreren.” In vergelijking met het voorgaande jaar is het activiteitspercentage gestegen van 84% in 2023 naar 86% in 2024. Afgestudeerden van RBS zijn actief in verschillende sectoren, voornamelijk in de industrie met een percentage van 20%, communicatie en marketing met 14% en financiën met 13%.

De belangrijkste sectoren voor banen waar afgestudeerden van RBS terechtkomen, zijn binnen audit en financiën, marketing, supply chain management en internationaal management. Ongeveer 14% van de afgestudeerden heeft gekozen voor een ondernemingsproject door hun eigen start-up op te richten. De diverse trajecten tonen de veelzijdigheid en aanpassingsvermogen van de afgestudeerden van de masterprogramma’s van RBS.

Afgestudeerden van RBS worden gerekruteerd door prestigieuze bedrijven zoals Orange, Yazaki, Deloitte, Bank of Africa, Mazars en Capgemini, zowel in Marokko als internationaal. Commentaar gevend op het positieve nieuws zei Olivier Aptel, decaan en algemeen directeur van de Rabat Business School, dat “RBS blijft een zeer hoogwaardig onderwijs bieden dat aansluit bij de eisen van de arbeidsmarkt.” “Onze negen masterprogramma’s zijn allemaal ontworpen om aan de verwachtingen van bedrijven te voldoen en hun inhoud regelmatig te herzien om het professionele succes van onze afgestudeerden te garanderen,” voegde hij eraan toe.

Sinds de oprichting in 2010 heeft RBS gewerkt aan het consolideren van haar reputatie als een hub voor internationale studenten en onderzoekers op het gebied van bedrijfswetenschappen. De school heeft een inschrijving van 2.500 studenten, waaronder meer dan 350 internationale studenten, en claimt de toppositie in Marokkaanse business schools wat betreft studentenaantallen. RBS staat als de leidende instelling in Afrika op dit gebied, met de publicatie van 106 wetenschappelijke artikelen in peer-reviewed tijdschriften en 1.886 citaties tot november 2023.

Gedreven door de ambitie om de wereldwijde referentie te worden voor business schools in Afrika, behaalde RBS in 2020 de AACSB-accreditatie en is nu in de running voor de EQUIS-accreditatie. Om de mondiale integratie te versterken, heeft de school 174 internationale partnerschappen opgericht in 46 landen en is ze lid geworden van het prestigieuze internationale QTEM-netwerk dat uitstekende studenten, academische partners en internationale bedrijven samenbrengt. De Marokkaanse business school streeft er ook naar om de Shanghai-ranking te vergrendelen, die is gebaseerd op een algoritme dat de kwaliteit van het onderzoek volgt.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency