Een enquête van het Marokkaanse Centrum voor Burgerschap (CMC) onthulde dat 57% van de deelnemers aan de enquête gelooft dat het annuleren van Eid dit jaar de druk op hen zal verlichten.

De druk die ontstaat door de stijgende kosten van offerdieren, de enquêteresultaten tonen aan dat de hoge prijzen van offerdieren een grote zorg zijn voor Marokkanen, waarbij 85% verwacht dat de prijzen hoger zullen liggen vergeleken met de prijzen van vorig jaar.

64% van de deelnemers legt de stijgende prijzen bij de overheid, die zich volgens hen richt op de belangen van slagers en veehouders ten koste van de burgers, waarbij 82% gelooft dat de overheid financiële steun had moeten bieden aan behoeftige families om offerdieren te kopen in plaats van schapenimporteurs te ondersteunen.

De gegevens toonden een verdeeldheid onder Marokkanen over het vieren van Eid al-Adha dit jaar, waarbij 48% aangaf niet te willen vieren, terwijl 44% aangaf dit wel te willen doen.

Een verdeeldheid die het niveau van financiële problemen benadrukt waarmee Marokkanen worden geconfronteerd, vooral omdat 75% van de deelnemers Eid al-Adha beschouwt als de belangrijkste gelegenheid om familiebanden onder Marokkanen te versterken.

Uit de enquête blijkt dat 63% van de deelnemers een sterke verbinding voelt met de feestdag, terwijl 23% zich enigszins verbonden voelt, en slechts 5% geen enkele verbinding voelt met de feestdag.

De enquête toont ook aan dat 82% van de deelnemers religieuze redenen beschouwt als de belangrijkste motivatie voor Eid al-Adha, terwijl slechts 12% het als een sociaal motief beschouwt. Echter, 37% van de deelnemers meldde een deel ervan te delen met de behoeftigen, terwijl 55% al het offer vlees voor consumptie binnen het gezin gebruikte.

Met 70% van de Marokkaanse gezinnen die hun kinderen toestaan ​​het slachtproces bij te wonen, gelooft 60% van de deelnemers dat Marokkaanse gezinnen er de voorkeur aan geven om geen afstand te doen van de aankoop van offerdieren om ervoor te zorgen dat hun kinderen de feestdag niet missen.

HESPRESS ENGLISH

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency