In een tijdperk van loze beloftes en gemiste klimaatdoelen, is OCP Group goed op weg om haar doelstelling voor 2028 te bereiken om alleen duurzame waterbronnen te gebruiken.

Rabat – Na jaren van inzet en zware investeringen ligt OCP Group op schema om haar doelstelling voor 2028 te bereiken om alleen “niet-conventionele” waterbronnen te gebruiken, wat betekent dat het bedrijf geen druppel van Marokko’s belaste waterbronnen zal gebruiken.

Jarenlang heeft OCP Group haar productieprocessen herzien en geïnvesteerd in geavanceerde technologie met als doel om tegen 2028 alleen duurzame waterbronnen te gebruiken, en tegen 2030 geen vers water meer te gebruiken.

Als grootste bedrijf van Marokko is OCP Group diep betrokken bij de voortdurende watercrisis van het land. Wereldwijd verbruikte de fosfaatmestindustrie miljoenen liters vers water in haar mijnbouw-, transport- en productieprocessen, iets wat OCP zich realiseerde dat simpelweg niet duurzaam is.

Met Marokko dat een half decennium van verschillende vormen van droogte heeft doorstaan, is de meststoffengigant zich er terdege van bewust dat het bedrijf niet kan opereren zoals haar concurrenten, maar in plaats daarvan een echte en kostbare toewijding moest maken om haar watergebruik te verminderen en nieuwe duurzame waterbronnen in het dorre ecosysteem van Marokko te vinden.

Om haar ambitieuze doelen te bereiken, heeft het bedrijf nauw samengewerkt met de Mohammed VI Polytechnische Universiteit om de nieuwste geavanceerde technologie in te zetten om een oplossing te vinden waarmee het haar broodnodige meststoffen kan produceren met minimale impact op Marokko en het continent.

Het bedrijf begon zwaar te investeren in ontzilting, een methode om zeewater om te zetten in vers water, en heeft sindsdien 25 miljoen kubieke meter water ontzilt voor industrieel gebruik. Dit betekent dat het bedrijf sinds het stellen van haar ambitieuze doelen 25 miljard liter water heeft gecreëerd door ontzilting, genoeg om 10.000 Olympische zwembaden te vullen.

Lees ook: OCP Africa helpt Afrika’s vitale vrouwelijke boeren te versterken

Een van de moeilijkheden van ontzilting is echter het hoge energieverbruik, wat ertoe heeft geleid dat OCP Group heeft geïnvesteerd in groene energie om aan haar groeiende energiebehoeften te voldoen. Deze toewijding heeft ertoe geleid dat het bedrijf nu 86% van zijn energiebehoeften dekt met groene energie, wat naar verwachting zal stijgen naar 100% tegen 2030. Dit betekent dat OCP Group nu 25% van de gehele schone energiemix van Marokko produceert, met 400 GWh geproduceerd jaarlijks, genoeg om alle mijnbouwlocaties van OCP van stroom te voorzien.

OCP Group gebruikt momenteel gerecycled water voor 80% van haar fosfaatverrijkingsproces, en heeft snel uitgebreide installaties gebouwd om haar operatie van duurzaam water te voorzien. Een voorbeeld is de Khouribga-installatie van het bedrijf, die jaarlijks 5 miljoen kubieke meter afvalwater van Marokkaanse steden recycleert.

Een andere installatie van OCP is de ontziltingsinstallatie van Jorf Lasfar, die jaarlijks 40 miljoen kubieke meter zeewater ontzilt, terwijl het watergebruik van de slurrieleidingen van het bedrijf die gedolven fosfaten transporteren, is verminderd met 3 miljoen kubieke meter water.

Terwijl OCP Group blijft groeien en uitbreiden, met het hoge doel om het Afrikaanse continent te voorzien van de meststoffen die het dringend nodig heeft, groeien en evolueren de duurzaamheidsdoelstellingen van de meststoffengigant om ervoor te zorgen dat het kan opereren op een manier die niet alleen aandeelhouders tevreden stelt. Het bedrijf streeft er ook naar om een duurzame toekomst te waarborgen voor al haar belanghebbenden, van lokale gemeenschappen tot de miljoenen mensen die afhankelijk zijn van de producten van OCP.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency