De nieuwste FIFA-wereldranglijst, die op donderdag werd vrijgegeven, bevestigde Marokko’s positie als het hoogst gerangschikte Afrikaanse land. De Atlas Leeuwen stegen één plaats naar de 12e positie wereldwijd, wat hun recente overwinningen tijdens de internationale pauze weerspiegelt.

Met 1.669,44 punten hebben ze nu een comfortabele voorsprong op continentale rivalen zoals Senegal (18e), Egypte (36e), Ivoorkust (37e), Nigeria (38e), Tunesië (41e) en Algerije (44e).

De wereldranglijst bleef echter relatief stabiel. Argentinië blijft de ranglijst aanvoeren, gevolgd door Frankrijk, België en Brazilië op de top vier posities. Engeland (5e), Portugal (6e), Nederland (7e), Spanje (8e), Kroatië (9e) en Italië (10e) vervolledigen de huidige top 10.

De dominante overwinningen van Marokko op Zambia (2-1) en de Republiek Congo (6-0) in het Grand Stade d’Agadir bleken cruciaal voor hun stijging op de ranglijst.

De nieuwe ranglijst komt te midden van een periode van minimale internationale competitie buiten de recente pauze. Grote toernooien zoals Euro 2024 en de Copa America zijn momenteel aan de gang, en hun resultaten zullen naar verwachting de volgende FIFA-ranglijst, die op 18 juli wordt vrijgegeven, beïnvloeden.

Hoewel de wereldorde in de komende weken verschuivingen kan ondergaan, is de huidige ranking van Marokko een positief teken voor het team. Hoofdcoach Walid Regragui’s tactische aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen en de Atlas Leeuwen presteren consistent op een hoog niveau.

Het behouden van hun positie en mogelijk verder klimmen zal echter voortdurende successen in aankomende wedstrijden vereisen. Marokko zal erop gebrand zijn hun sterke vorm door te zetten in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026, waar ze hun plaats in het prestigieuze toernooi willen veiligstellen.

Vooruitkijkend kunnen verschillende factoren invloed hebben op de toekomstige ranking van Marokko. Blessures van sleutelspelers, de prestaties van andere Afrikaanse landen in komende wedstrijden en Marokko’s eigen resultaten in de kwalificaties zullen allemaal nauwlettend worden gevolgd.

Voor nu geniet Marokko van de onderscheiding als 12e beste voetballand ter wereld. Deze prestatie weerspiegelt hun toewijding en recente dominantie, en biedt een veelbelovende toekomst voor het team op het internationale toneel.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency