Casablanca en Rabat, twee van de grootste steden in Marokko, behoren tot de minst dure plaatsen voor expats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA-regio).

Volgens de laatste kosten-van-levensonderhoud enquête van Mercer staan Casablanca op de 153e plaats en Rabat op de 173e plaats van 226 grote steden wereldwijd. Dit duidt op relatief betaalbare leefomstandigheden voor internationale werknemers in de twee Marokkaanse steden.

De enquête benadrukte Dubai en Tel Aviv als de duurste steden in de MENA-regio. Dubai, nu de 15e duurste stad ter wereld, heeft Tel Aviv ingehaald, die naar de 16e positie is gezakt.

Abu Dhabi stond ook hoog op de ranglijst met de 43e plaats, terwijl Riyad en Jeddah in Saudi-Arabië respectievelijk op de 90e en 97e plaats staan.

Verder op de lijst staan Amman (108e), Manama (110e), Koeweit-Stad (119e), Doha (121e) en Muscat. Istanboel staat op de 130e plaats, wat wijst op matige kosten van levensonderhoud ondanks de recente inflatiestruggles van Turkije.

Aan de onderkant van de lijst staan Cairo (168e), Algiers (194e), Ankara (208e) en Tunis (210e) als een van de minst dure steden voor expats in de MENA-regio.

De enquête van Mercer benadrukte verschillende factoren die bijdragen aan deze ranglijsten. Inflatie, wisselkoersschommelingen, economische en geopolitieke volatiliteit, woningmarktcondities en transportkosten behoren tot deze factoren.

Turkije is bijvoorbeeld zwaar getroffen door inflatie, wat heeft geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen voor dagelijkse items zoals olijfolie, koffie, benzine en zelfs kappersbeurten, volgens het rapport.

Wereldwijd behielden Hongkong, Singapore en Zürich hun posities als de duurste steden ter wereld voor internationale werknemers. Deze steden worden gekenmerkt door exorbitante woningmarkten, aanzienlijke transportkosten en hoge prijzen voor goederen en diensten.

Aan de andere kant van het spectrum staan Islamabad, Lagos en Abuja als een van de minst dure steden.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency