De Koninklijke Marokkaanse Zwemfederatie (FRMN), in samenwerking met de Marokkaanse Spoorwegen Sportvereniging (USCM), organiseert de zesde editie van het Internationale Waterpolotoernooi in Rabat. Het evenement, dat plaatsvindt van 29 mei tot 1 juni, zal worden gehouden onder het thema “Het Bevorderen van Waterpolo door Coach Training.”

De organisatoren beschreven het toernooi in een persverklaring als het enige evenement in zijn soort in Marokko en voegden eraan toe dat de wedstrijd tot doel heeft waterpolo te ontwikkelen door middel van wedstrijden die de beste clubs van Marokko en internationale teams samenbrengen. Het evenement is het resultaat van de samenwerking tussen FRMN, USCM en de Ambassade van Hongarije in Rabat, aldus de verklaring.

Het toernooi van dit jaar benadrukt genderinclusiviteit, met vrouwen vertegenwoordigd op alle niveaus – van het nieuwe clubbestuur tot het scheidsrechter team en de deelnemende teams. De organisatoren benadrukten dat deze initiatief de toewijding van het evenement aan het bevorderen van de deelname van vrouwen aan waterpolo en het aanmoedigen van grotere vrouwelijke betrokkenheid bij de sport onderstreept.

De verwachting voor deze editie is hoog, met meer dan een dozijn gerenommeerde internationale teams uit Hongarije, Kroatië, Italië, Spanje, Frankrijk, Canada en Tunesië die worden verwacht deel te nemen. Een persconferentie vond plaats op 24 mei in Rabat om deze teams voor te stellen en de loting voor de wedstrijden te verrichten.

Het evenement belooft Marokkaanse spelers een unieke kans te bieden om te concurreren tegen internationale teams van hoog niveau, en zegt dat het aanzienlijk zal bijdragen aan de zichtbaarheid en groei van de sport in het land.

Daarnaast zal het toernooi een demonstratiewedstrijd bevatten waarbij Special Olympics Marokko betrokken is, om de integratie van kinderen met verstandelijke beperkingen door middel van sport te bevorderen.

FRMN zei ervan overtuigd te zijn dat de competitie een groot succes zal worden en hoopt dat de editie van dit jaar waterpolo verder zal promoten en meer vrouwen zal aanmoedigen om de komende jaren aan de sport deel te nemen.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency