De wereldwijde computerindustrie staat klaar voor een transformerend jaar in 2024. Ondanks aanhoudende economische uitdagingen wordt verwacht dat de IT-uitgaven met maar liefst 8,8% zullen stijgen, aangewakkerd door een drievoudige bedreiging van innovatie: cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI) en verbeterde cybersecurity.

Aan de leiding staat de cloud, met op de cloud gebaseerde oplossingen zoals SaaS (Software as a Service) en PaaS (Platform as a Service) die een explosieve groei doormaken van meer dan 20%. Bedrijven hebben ook te maken met een aanhoudend tekort aan IT-talent en doen een beroep op outsourcing-specialisten om vaardigheidstekorten op te vullen terwijl ze flexibiliteit en kosteneffectiviteit behouden.

Hoewel het wereldwijde beeld optimistisch is, onthult een nader onderzoek naar Marokko een ander verhaal. De pc-markt van het land zag een opmerkelijke daling van 17,16% in 2023. Er waren echter ook veerkrachtige gebieden. Dell verstevigde zijn leidende positie met een imposant marktaandeel van 32,85%, wat de belangrijkheid van innovatie en aanpassing in deze voortdurend veranderende industrie aantoont.

De computerindustrie in 2024 presenteert een verhaal van twee helften: wereldwijde groei gedreven door geavanceerde technologie en lokale markten die economische tegenwinden navigeren. De sleutel tot succes, zowel op wereldwijde als lokale schaal, ligt in het omarmen van verandering en het bevorderen van een cultuur van innovatie.

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency