Mohammed VI Polytechnic University (UM6P) en SAP Francophonie Afrika hebben hun toewijding uitgesproken om de samenwerking verder te versterken door middel van een alliantie die in lijn is met Marokko’s doelstellingen om de digitale transformatie te bevorderen.

In een gezamenlijke verklaring deze week gaven beide partijen aan dat deze alliantie tot uiting komt in UM6P’s adoptie van de “RISE with SAP” oplossing voor het beheer van hun Enterprise Resource Planning (ERP) systeem.

ERP is een mechanisme dat bijdraagt aan het beheren van belangrijke operationele processen in bedrijven en organisaties.

Hicham El Habti, de president van UM6P, en Iraqi Houssaini, de managing director van SAP Francophonie Afrika, sloten de alliantie af tijdens GITEX Africa, gehouden in Marrakech in mei, aldus een gezamenlijke verklaring van beide partijen vandaag.

“Deze alliantie volgt op het soevereine cloudproject dat in juni 2023 werd aangekondigd door UM6P en SAP, waarbij de lancering van de eerste cloudservice van Marokko met Atlas Cloud Services (een dochteronderneming van UM6P) werd geïntroduceerd, met de hosting van het aanbod ‘RISE with SAP’,” aldus de verklaring.

De samenwerking heeft als doel om de inspanningen van beide partijen te versnellen op het gebied van innovatie, soevereiniteit en verbeterde gegevensbescherming, ter ondersteuning van Marokkaanse en Afrikaanse bedrijven in meer dan 25 sectoren.

Houssaini uitte zijn tevredenheid over de samenwerking en benadrukte dat SAP verheugd is om samen te werken met UM6P om ERP-oplossingen aan te bieden die gehost worden in een soevereine cloud aan meer bedrijven in Marokko en de rest van Afrika.

“Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om UM6P en andere ondernemingen over het hele continent te ondersteunen in deze technologische revolutie door innovatieve oplossingen te bieden om processen in realtime te optimaliseren, operationele kosten te verlagen en prestaties te verbeteren,” voegde hij eraan toe in de verklaring.

El Habti van UM6P benadrukte op zijn beurt dat deze samenwerking een belangrijke mijlpaal markeert “in onze missie om de digitale transformatie in Marokko en Afrika te ondersteunen.”

“Door onze geavanceerde soevereine cloud-infrastructuur te combineren met SAP-oplossingen, hebben we de mogelijkheid om gegevensbeheer te moderniseren volgens toonaangevende normen op het gebied van beveiliging, regelgevende naleving, schaalbaarheid en milieuvriendelijkheid om onze groei te versnellen,” voegde hij eraan toe.

De overeenkomst heeft ook tot doel om continentale bedrijven in staat te stellen te profiteren van SAP’s cloudtechnologie op wereldwijde schaal, terwijl wordt voldaan aan lokale wettelijke en regelgevende vereisten.

Deze overeenkomst sluit aan bij de doelstelling van Marokko om zijn inspanningen op het gebied van digitale transformatie binnen de regio te versterken, evenals het versterken van zijn positie in de wereldwijde digitale economie, het creëren van hoogwaardige banen voor klanten en partners.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency