De tweede dag van het ClimateLaunchpad 2024 Bootcamp begon zoals elke geweldige startup-reis: met een droom.

Ron Bloemers, CEO van START-U-UP, zette de toon met een inspirerend verhaal over aQysta-Small Farmers, een innovatief merk dat niet alleen duurzaamheid bevordert, maar ook het leven van boeren in nood transformeert.

Na deze motivatieboost dook Bloemers in de essentie van ondernemerschap en benadrukte hij het belang van een robuust bedrijfsmodel en het concept van een deal in dit veld.

Deze dynamische dag bracht ook een dubbele golf van inspiratie teweeg, met zowel ondernemerschap als de empowerment van vrouwen in cleantech.

De “Women in CleanTech” expertbijeenkomst is een nieuwe baanbrekende initiatief van ClimateLaunchpad, georganiseerd in samenwerking met het WOMENA-project, ondersteund door GIZ Marokko.

Ron Bloemers, Houda Boutoulout, en Monica Avila Forero

De doelstellingen van dit programma omvatten het creëren van strategieën om de betrokkenheid van vrouwen in CleanTech en ondernemerschap te ondersteunen en te versnellen, en het opbouwen van een samenwerkingsnetwerk van experts om vrouwen in deze sector te ondersteunen.

De bijeenkomst werd bijgewoond door meer dan 40 deelnemers, waaronder een diverse groep van industrie-experts en oprichters van verschillende startups.

Deze samenkomst van meer dan 20 experts op het gebied van ondernemerschap, vrouwenemancipatie, duurzaamheid, investering en cleantech heeft tot doel het ondernemerschap van vrouwen in cleantech in Marokko, de MENA-regio en Afrika te versterken.

Experts uit Marokko en daarbuiten kwamen samen op het evenement om het potentieel van Marokkaanse ondernemers te ontsluiten en hen te helpen hun startups om te vormen tot impactvolle CleanTech-ondernemingen.

Onder de aanwezigen waren Lamyaa El Bassiti van Startup Universe, Meriam Hamdi van de OCP Foundation, Hajar Mouatassim van Hem Energy en Sokayna Bellamo van Jodoor.

Ook aanwezig waren Abdessamad Sentissi van Tamkeen Academy, ondernemerschapscoach Wacim Benyahya, Hafsa Ouifak van UM6P, en Manal El Attir van het Womenomics Institute.

Deze experts brachten een schat aan kennis en ervaring mee, wat de ondernemingsgeest en de toewijding aan duurzame ontwikkeling verder aanwakkerde.

Van de opwinding van innovatie tot de fundamenten van oprichting, deelnemers namen gretig inzichten op over de kruising van hun vakgebied met ondernemerschap. Hun aandachtige oren stonden open om wijsheid op te doen die hun startups zou versterken en hen zou aandrijven om een tastbare impact te maken op het gebied van CleanTech.

De werkwijze was niet alleen gericht op workshops; er werden ook rondetafelgesprekken gevoerd om directe interactie tussen deelnemers en experts te faciliteren.

Deze rondetafelgesprekken boden een platform voor betekenisvolle gesprekken om verbindingen tussen startups en industrie-leiders te starten, samenwerking en groeikansen te bevorderen.

De eerste rondetafel concentreerde zich op het identificeren van barrières en oplossingen voor vrouwen in deze sector, terwijl de tweede zich richtte op het ontwikkelen van ecosysteemstrategieën.

Het ClimateLaunchpad 2024 Bootcamp bleek een cruciaal platform te zijn voor vrouwen in cleantech ondernemerschap.

Door een mix van workshops en vruchtbare discussies verwierven deelnemers waardevolle inzichten, identificeerden ze barrières en ontwikkelden ze strategische benaderingen om duurzame innovatie te bevorderen.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency