Afrika’s grote tech-evenement biedt startups een platform om innovaties te presenteren, te leren van ondernemers, en in contact te komen met regelgevers van het hele continent

Marrakech staat klaar om de tweede editie van GITEX Africa te verwelkomen van 29 tot 31 mei 2024. Georganiseerd door het Dubai World Trade Centre, heeft de Gulf Information Technology Exhibition (GITEX) dit jaar als doel om ongeveer 100 Nigeriaanse techbedrijven bijeen te brengen om hun innovaties te presenteren en mee te dingen naar aanzienlijke prijzen.

Tijdens een stakeholdersbijeenkomst op 27 februari van dit jaar kondigden de organisatoren hun plannen aan om de deelname van Nigeria aan het evenement uit te breiden.

Ze erkenden met name de belangrijke rol die Nigeriaanse techstartups de afgelopen jaren hebben gespeeld in de ontwikkeling van het Afrikaanse tech-ecosysteem. Vorig jaar namen 70 Nigeriaanse startups deel aan de inaugurele editie van GITEX, van de in totaal 450 wereldwijde deelnemers.

Deelnemende startups krijgen de kans om mee te dingen naar een prijs van $100.000 voor de meest overtuigende innovatie en andere prijzen, waaronder de Young African CEO award, die gepaard gaat met een geldprijs.

De 100 Nigeriaanse startups werden geselecteerd uit accelerators en andere belanghebbenden die samenwerken met het Dubai World Trade Centre. GITEX Africa biedt een platform voor startups om hun innovaties te presenteren aan een diverse groep investeerders uit verschillende landen, te leren van ervaren ondernemers en oprichters, en in contact te komen met regelgevers op het continent.

Nazorg na het evenement omvat het koppelen van startups aan investeerders op basis van hun industrie en het samenstellen van programma’s die startups in staat stellen potentiële klanten te ontmoeten, waaronder overheidsinstanties die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van hun landen.

Het evenement zal verschillende geplande sessies bevatten, waaronder AI Everything, Cybersecurity Forum, Future of Finance Summit, GITEX Impact Africa en World Future Health Africa.

De lancering van de World Future Health Africa-sessie is bedoeld om meer aandacht te vestigen op de digitale gezondheidsruimte, die de potentie heeft om betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg te bieden. De financiering voor digitale gezondheidsbedrijven en -projecten in Afrika blijft echter laag vanwege het complexe en gevarieerde regelgevingslandschap, wat potentiële investeerders kan afschrikken.

Hoewel GITEX sectoronafhankelijk is, volgen de organisatoren vaak markttrends en zoeken ze naar startups die oplossingen bieden in gebieden waar investeerders zich op richten, zoals kunstmatige intelligentie, fintech, agrotech en healthtech. Startups met producten die al op de markt zijn, hebben de voorkeur, maar oprichters met geteste en marktgeschikte ideeën kunnen ook hun ideeën aan investeerders voorleggen als ze enige tractie hebben. GITEX Africa 2024 belooft een uitgebreid evenement te worden, waarin tech-innovators, industrie-leiders en beleidsmakers samenkomen om de digitale transformatie van het continent te bevorderen. Het evenement zal opmerkelijke deelnemers en sprekers, workshops, trainingssessies en tentoonstellingen bevatten, en biedt een platform voor samenwerking en kennisdeling onder Afrikaanse tech-belanghebbenden.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency