Marokko’s onwankelbare inzet voor kunstmatige intelligentie (AI) werd onlangs belicht in een artikel, waarin de toegewijde inspanningen van het koninkrijk werden gepresenteerd door de Marokkaanse delegatie tijdens een openbare vergadering van de Vredes- en Veiligheidsraad van de Afrikaanse Unie, gehouden in Addis Abeba, Ethiopië.

Het artikel legde uit dat Marokko wereldwijd voorop loopt in de ontwikkeling van AI. Door een proactieve rol te spelen bij het vormgeven van de eerste VN-resolutie over AI, toonde Marokko zijn grote interesse en betrokkenheid bij dit veld.

Dezelfde bron benadrukte Marokko’s opmerkelijke betrokkenheid bij het opstellen van de baanbrekende VN-resolutie over AI, getiteld “Het benutten van het potentieel van veilige, beveiligde en betrouwbare AI-systemen voor ontwikkeling.”

Dit resultaat was “een bron van trots voor de delegatie,” aldus het artikel, eraan toevoegend dat de resolutie, gezamenlijk gesponsord door Marokko, de Verenigde Staten en later door 123 lidstaten en aangenomen door de VN op 21 maart 2024, “Marokko’s vooruitziendheid en toewijding aan technologische vooruitgang” weerspiegelde.

Dezelfde bron benadrukte verder dat “Marokko’s leidende rol bij het onderhandelen over deze resolutie in lijn is met zijn substantiële bijdragen aan het veld binnen Afrika.”

Deze toewijding wordt verder aangetoond door het feit dat Marokko het eerste High-Level Forum on AI in Africa organiseerde in Rabat, in samenwerking met UNESCO, waar meer dan 30 landen aan deelnamen.

“Dit evenement toonde Marokko’s actieve betrokkenheid bij het gebruik van AI om innovatieve oplossingen te creëren voor Afrikaanse gemeenschappen en de ontwikkeling van het continent te bevorderen.”

Echter, het artikel vermeldde dat Marokko met verschillende uitdagingen worstelt bij het bevorderen van zijn AI-agenda, waaronder het zekerstellen van voldoende investeringen in AI-onderzoek en infrastructuur, het aanpakken van vaardigheidslacunes in de arbeidsmarkt, het beheren van zorgen over gegevens privacy en het afstemmen van AI-ontwikkeling op ethische normen.

Dezelfde bron benadrukte dat “Marokko kwesties moet navigeren met betrekking tot baanverlies door automatisering, ethisch gebruik van AI, en ervoor zorgen dat de voordelen van AI eerlijk worden verdeeld over de samenleving.”

Hespress English

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency