ClimateLaunchpad, een wereldwijde wedstrijd voor groene zakelijke ideeën, zal zijn Bootcamp 2024 houden in Marokko van 19-22 juni.

Het evenement, dat wordt georganiseerd op StartGate, de startupcampus van de Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UM6P), is een belangrijk onderdeel van het Climovation-acceleratorprogramma, dat gericht is op het cultiveren en ondersteunen van klimaatondernemers met een grote impact.

De bootcamp introduceert dit jaar een nieuwe initiatief: de “Women in Cleantech” (WiC) expertbijeenkomst. Gepland voor de eerste dag, wordt de bijeenkomst mede-georganiseerd met het WOMENA-project van de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Deze samenwerking benadrukt de toewijding van ClimateLaunchpad aan het bevorderen van een meer inclusieve cleantech-sector door vrouwelijke ondernemers te versterken.

Een persbericht van ClimateLaunchpad stelde: “We zijn enthousiast om nieuwe elementen aan het Climovation-ecosysteem toe te voegen. De WiC-bijeenkomst zal meer dan 20 experts samenbrengen op het gebied van ondernemerschap, duurzaamheid, investeringen en schone technologie.”

De WiC-bijeenkomst richt zich op de aanhoudende kloof tussen mannen en vrouwen in de cleantech-industrie. Ondanks de groeiende pleidooien voor vrouwen in STEM-velden, ondervinden veel vrouwen in de MENA-regio en Afrika, vooral in afgelegen gebieden, aanzienlijke toetredingsdrempels.

Toegang tot middelen, mentorschap en begeleiding blijft een uitdaging. De cruciale rol die vrouwen spelen in milieuvraagstukken kan echter niet worden overschat. Veel vrouwen in coöperaties en familiebedrijven brengen al positieve veranderingen teweeg door duurzame praktijken.

“Deze ongekende vrouwen zijn vaak de stille drijvende krachten achter succes,” vervolgde het persbericht. “Met de evolutie van het ondernemersecosysteem in onze regio is het van cruciaal belang om hen te begeleiden en ondersteunen, zodat ze toegang krijgen tot en floreren in de wereldmarkt.”

De bootcamp zelf zal 18 zorgvuldig geselecteerde startups ontvangen. Gedurende vier intensieve dagen zullen de deelnemers profiteren van gepersonaliseerde mentorbijeenkomsten en deskundige begeleiding van UM6P-StartGate en GIZ Marokko.

Het programma is bedoeld om deze startups uit te rusten met de nodige vaardigheden en kennis om te concurreren in de nationale finales, gevolgd door de regionale finales van Afrika, en uiteindelijk de wereldwijde finales die later dit jaar in Nederland worden gehouden.

Het ClimateLaunchpad bootcamp van 2024, met de nadruk op zowel klimaatondernemerschap als de empowerment van vrouwen, positioneert Marokko als een potentiële leider in het bevorderen van een diverse en impactvolle cleantech-toekomst.

Het evenement belooft een platform te bieden voor niet alleen het versterken van ondernemers met innovatieve oplossingen, maar ook voor het potentieel vormgeven van een duurzamere toekomst voor de regio en daarbuiten.

Morocco World News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency