Een recente academische studie heeft onthuld dat het gebruik van kunstmatige intelligentie wijdverbreid is in het academische en wetenschappelijke onderzoek in Marokko.

De studie toonde aan dat 67% van de docenten in het hoger onderwijs in Marokko gebruikmaken van op kunstmatige intelligentie gebaseerde toepassingen, wat de mate van integratie van deze technologie in het onderwijsproces weerspiegelt.

Uit de studie bleek dat “ChatGPT” de populairste toepassing is onder Marokkaanse studenten, waarbij enquêtes aangaven dat een groot percentage van hen het voor verschillende studieopdrachten gebruikt.

De studie omvatte een enquête gericht aan promovendi en bachelorstudenten, waaruit bleek dat 44% van de promovendi en 40% van de bachelorstudenten bekend zijn met AI-tools en van mening zijn dat deze het leren kunnen verbeteren.

De studenten gaven toe deze toepassingen te gebruiken voor taken zoals informatie opzoeken, vertalingen en het verbeteren van schrijven en formuleren.

Echter, sommige studenten uitten hun bezorgdheid over de mogelijkheid van AI-gebruik voor valsspelen of luiheid, en benadrukten de noodzaak om het op een verantwoordelijke en bewuste manier te gebruiken.

De studie gaf ook aan dat sommige studenten AI-toepassingen gebruikten bij het opstellen en ontwikkelen van methodologieën voor hun universitaire onderzoeken.

Deze studie wijst op de snelle ontwikkeling van het gebruik van kunstmatige intelligentie in verschillende sectoren, waaronder het hoger onderwijs.

Verwacht wordt dat deze technologie een belangrijke rol zal spelen bij het ontwikkelen van het onderwijsproces en het verbeteren van de kwaliteit van de resultaten in de toekomst.

HESPRESS EN

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency