Het lucht- en ruimtevaartbedrijf Airbus wendt zich tot zijn faciliteiten in Marokko om zijn productiecapaciteit aanzienlijk te verhogen, met als doel om tegen 2026 75 vliegtuigen per maand te vervaardigen.

Patrick Derderian, de directeur Internationale Samenwerking voor Afrika van de Groep, deed deze aankondiging dinsdag tijdens een bezoek aan de Airbus Atlantic Morocco Composites fabriek in Nouaceur.

Derderian benadrukte de langdurige en evoluerende relatie tussen Airbus en Marokko en merkte op: “Marokko is al meer dan 70 jaar een cruciale industriële partner, en nog meer in de afgelopen drie decennia.”

Hij voegde eraan toe dat de toewijding van Airbus om een volledig Marokkaanse beroepsbevolking in zijn Marokkaanse fabrieken te gebruiken, de ontwikkeling van vaardigheden in het land en de gereedheid om aan hoge industrienormen te voldoen, onderstreept.

Volgens Derderian is het partnerschap tussen Airbus en Marokko gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het delen van expertise, met als doel de Marokkaanse lucht- en ruimtevaartsector te versterken.

Ondertussen onthulde Housni Faek, algemeen directeur van Airbus Atlantic Morocco Composites, dat de fabriek, die momenteel bijna 1.000 mensen in dienst heeft, van plan is om in 2024 nog eens 200 werknemers aan te nemen.

Bij Airbus Atlantic Morocco Composites omvat de productie van composietonderdelen alles, van cockpitbekleding tot bagagecompartimenten en van afwerkingsstukken tot landingsgestelluiken. Deze componenten zijn essentieel voor de A320-familie van vliegtuigen en worden naar Frankrijk verzonden voor eindmontage en wereldwijde distributie.

De rol van de fabriek als enige leverancier van A320-cockpits benadrukt haar operationele uitmuntendheid en het hoge niveau van vertrouwen dat Airbus in haar stelt.

De afgelopen jaren heeft Marokko gespecialiseerde centra van uitmuntendheid ontwikkeld op gebieden zoals elektronica, oppervlaktebehandeling, metaalbewerking en assemblage, waardoor het een cruciaal onderdeel is geworden van de toeleveringsketen van Airbus en zijn status als vooraanstaand lucht- en ruimtevaarthub in Afrika versterkt.

De diepe wortels van Airbus in Marokko gaan terug tot 1951, met voortdurende uitbreidingen om de lokale capaciteiten en infrastructuur te verbeteren. In 2014 was de oprichting van een nieuwe faciliteit van 15.000 vierkante meter in de Midparc-zone een strategische zet om de productiecapaciteit te vergroten en lokale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Met een orderboek van 7.762 vliegtuigen is de investering van Airbus in Marokko cruciaal om aan de stijgende vraag te voldoen.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency