Executives van de Noord-Afrikaanse divisie van Huawei namen deel aan informatieve rondetafelgesprekken met journalisten, waarbij ze inzicht boden in de uitdagingen en mogelijkheden van digitalisering op het continent, aan de zijlijn van de recente GITEX Africa 2024-conferentie die plaatsvond in Marrakech, Marokko.

Het evenement, gehouden tussen 29 en 31 mei, bracht belangrijke spelers in de technologiesector samen. Dit omvatte Colin Hu, President van de Enterprise and Cloud Business, Mounir Soussi, VP Cloud van HNA (NWCA), en Youssef Boukary, CTO van Networking Solutions, allen vertegenwoordigend voor Huawei Noord-Afrika.

Een van de centrale thema’s van de rondetafel was de uitdaging van connectiviteit. Youssef Boukary benadrukte de cruciale rol van betrouwbare connectiviteit bij het stimuleren van digitale transformatie.

“In onze regio is de belangrijkste uitdaging connectiviteit. We kunnen niet slagen in enige digitale transformatie zonder goede, betrouwbare connectiviteit,” zei Boukary, waarbij hij het initiatief van Huawei, “Versnel Intelligentie voor Nieuw Afrika”, benadrukte, dat zich richt op het overbruggen van de digitale kloof door robuuste infrastructuur op te bouwen.

Huawei’s investering in draadloze en glasvezelinfrastructuur heeft connectiviteit mogelijk gemaakt voor meer dan 360 miljoen mensen in Noord-Afrika. Projecten zoals RuralStar hebben internettoegang gebracht naar 11 miljoen mensen in 3.500 dorpen, waarmee het probleem van lage internetpenetratie in landelijke gebieden wordt aangepakt.

Intussen belichtte Hu de unieke kansen voor innovatie in Afrika, waarbij hij voorbeelden aanhaalde zoals mobiele betalingssystemen in Mauritanië.

Hij benadrukte het potentieel om verouderde technologieën over te slaan en direct geavanceerde oplossingen te adopteren, waarbij Afrika wordt gepositioneerd als een leider in digitale innovatie.

“Er wordt gezegd dat Afrika achterloopt, maar dit vertegenwoordigt ook een kans. Zo gebruikt iedereen in Mauritanië mobiele betaling, terwijl in Europa voornamelijk creditcards worden gebruikt. In geavanceerde landen is het nodig om bestaande modellen aan te passen, terwijl in Afrika er een aanzienlijke kans is om over te slaan en direct cutting-edge technologieën te adopteren,” legde Hu uit.

De discussie ging ook in op sectorgerichte digitaliseringsinspanningen, waarbij de diverse toepassingen van technologie over verschillende industrieën werden belicht.

Onderwijs kwam naar voren als een belangrijk punt, waarbij Hu het belang van digitale oplossingen benadrukte om de toegang tot onderwijs voor Afrikaanse jongeren te verbeteren.

Het evenement toonde het engagement van Huawei Noord-Afrika om samen te werken met regeringen om virtuele universiteiten en e-educatieoplossingen aan te bieden, om zo de lage inschrijvingspercentages in het hoger onderwijs aan te pakken.

Naast onderwijs bespraken de executives de rol van technologie in sectoren als gezondheidszorg, mijnbouw en landbouw. Boukary benadrukte de noodzaak van op maat gemaakte oplossingen om de unieke uitdagingen van elke sector aan te pakken, waarbij hij pleitte voor een inclusieve benadering van digitalisering.

Cloud computing kwam naar voren als een belangrijke facilitator van digitale transformatie, waarbij Huawei zijn “One Network, One Cloud”-strategie uiteenzette.

Hu benadrukte het belang van gelokaliseerde cloudinfrastructuur, waarbij hij zei dat zijn bedrijf gelooft dat “de cloud in elk land moet zijn en data lokaal moet worden gehost.”

De inauguratie van een publieke cloud in Egypte markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van Huawei om cloudinfrastructuur uit te breiden over heel Afrika, en opent de weg naar verbeterde mogelijkheden voor gegevensbeheer en -opslag.

Innovaties in de energiesector waren ook onderwerp van discussie, met een focus op het benutten van hernieuwbare bronnen om betaalbare elektriciteit te leveren.

In dit verband benadrukte Hu de rol van digitalisering bij het optimaliseren van energie-efficiëntie. “Digitalisering kan goedkopere en betaalbare energie brengen aan bevolkingen.”

Voor zijn deel benadrukte Mounir Soussi het potentieel van kunstmatige intelligentie om transformatie in de industrie te stimuleren, met name op gebieden zoals pijplijnmonitoring en -onderhoud.

MOROCCO WORLD NEWS

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency