Mohamed Benouda, oprichter en voorzitter van de groep Aba Technology, presenteert de vooruitgang van zijn bedrijf op het gebied van AIoT. De platforms DakaAI en DigiHealth illustreren hoe Aba Technology de stadsbeheer en de gezondheidszorg in Afrika en het Midden-Oosten moderniseert.

Mohamed Benouda: Ons platform “DakaAI” is het eerste platform in Afrika en het Midden-Oosten dat zich richt op slimme bewaking van gebieden, inclusief stedelijk beheer en openbare veiligheid. Het combineert IoT (Internet of Things), AI (Kunstmatige Intelligentie) en Computer Vision met camera’s die in Marokko worden geproduceerd door de dochteronderneming Nextcor van de groep Aba Technology. Deze dochteronderneming creëert daarmee een belangrijke voorsprong op het gebied van slimme bewaking op basis van AI, ondersteund door een hybride architectuur van Cloud/Edge Computing gericht op datasoevereiniteit.

F.N.H.: Hoe draagt Aba Technology bij aan de digitale transformatie van de Industrie X.0?

M.B.: Via zijn twee dochterondernemingen Hardiot en Mana Technology heeft onze groep de industriële processen kunnen herdefiniëren door meerdere fabrieken in Marokko en internationaal te digitaliseren, dankzij het op Industrie X.0 gerichte platform genaamd DigIndustry X.0. Dit platform stelt een wendbaardere productie, voorspellend onderhoud, industriële excellentie en verhoogde veiligheid voor de werknemers mogelijk, met beheersing van energieverbruik en vermindering van de ecologische voetafdruk.

F.N.H.: Welke specifieke innovaties heeft u gepresenteerd op het gebied van de geneeskunde van de toekomst op Gitex Africa 2024?

M.B.: Tijdens deze tweede editie van Gitex Africa presenteerde Aba Technology via zijn verbonden gezondheidsfiliaal Mediot een AIoT-platform gewijd aan de geneeskunde van de toekomst, genaamd “DigiHealth”. Dit platform biedt gepersonaliseerde opvolging, vroege diagnoses, proactief beheer van chronische ziekten, integratie van het patiëntendossier en optimalisatie van de gezondheidszorg voor gezondere en meer vervullende levens. Deze convergentie stelt verbonden medische apparaten en/of apparatuur in staat niet alleen gegevens te verzamelen en uit te wisselen, maar ook in real-time beslissingen te nemen dankzij AI om meer patiënten te redden.

F.N.H.: Welke strategische partnerschappen heeft u opgericht om uw positie als regionale leider in de sector verder te versterken?

M.B.: Dankzij de concrete realisaties van de dochterondernemingen van de groep via strategische partnerschappen in verschillende sectoren (digitalisering van fabrieken, mijnen, telemedicine in medische woestijnen, enz.), heeft Aba Technology zijn positie als regionale leider op het gebied van kunstmatige intelligentie van objecten (AIoT), Cloud/Edge Computing, data platformen en industriële cyberbeveiliging kunnen versterken, en zo een nieuwe Maatschappij X.0 mogelijk gemaakt die streeft naar “bescherming van het milieu, de gezondheid en veiligheid van de burgers”.

F.N.H.: Hoe ziet u de toekomst van HealthTech in Afrika, en wat is de bijdrage van Aba Technology in dit opzicht?

M.B.: Het Afrikaanse continent is verantwoordelijk voor 50% van de wereldwijde moedersterfte, met een aanzienlijke kindersterfte (1 op de 5 kinderen sterft voor hun vijfde verjaardag), een beschikbaarheid van 20 artsen per 100.000 inwoners en een beddencapaciteit van 10 bedden per 10.000 inwoners (terwijl het wereldwijde gemiddelde 27 is). Dankzij zijn geïntegreerde aanbod van telemedicine biedt Mediot een antwoord op deze beperkingen door aangepaste producten en oplossingen aan te bieden en door mensen en middelen ter beschikking te stellen om preventieve zorg maximaal te benutten.

FNANCES News

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Meld je hier aan om onze nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

AANSLUITEN

Maak verbinding met HighFrequency